Steven Zwennes


Wie ben je?
Ik ben Steven Zwennes

Welke ervaring heb je?
Ik heb 13 jaar danservaring in stijldansen. Van deze 13 jaar heb ik 3 jaar actief wedstrijden gedanst en ik ben bij Jessica Dansen actief vanaf de oprichting.

Waarom dans je?
Ik dans omdat het mij plezier brengt. Dansen is een heerlijke manier om te ontspannen, te trainen en sociale contacten te onderhouden. Ik vind het belangrijk om naast het stijldansen goed te kunnen ook veel te kunnen lachen. Dansen brengt mij een lach op mijn gezicht en maakt mij gelukkig. 

Hoe ben je bij Jessica Dansen terecht gekomen?
Ik ben bij Jessica in de dansles gekomen toen zij nog lesgaf bij dansschool Kaptein. Toen deze helaas zijn deuren moest sluiten ben ik samen met mijn dansgroepen met Jessica mee gegaan toen zij voor zichzelf begon als dansschool. Ik heb het voorrecht mogen genieten van de groei die Jessica in haar lesgeven heeft gehad en de groei van haar dansschool. 

Wat is je favoriete herinnering aan het dansen?
Mijn favoriete herinnering aan het dansen is lastig te bepalen omdat ik er zoveel goede herinneringen aan heb gehad. Ik denk dat het voor mij toch de grote opening is geweest van Jessica haar eigen locatie aan de Gaardedreef 6 jaar geleden. Dat was een geweldig moment om te zien hoe saamhorig en leuk deze dansschool is. 

Welke dansstijlen doe je?
Ik dans de 10 ballroom en latin dansen met als favorieten de Jive, de Weense en de Engelse wals.

Waarom dans je de stijl die je danst?
Ik dans deze stijlen graag omdat dit mij heel veel plezier geeft. De reden waarom de Jive, de Weense Wals en de Engelse Wals mijn favorieten zijn zal ik nu uitleggen. De Jive is een dans waarin ik me helemaal kan laten gaan. Het is een vrolijk up tempo dans waarbij je lekker gek kan doen en dat maakt het voor mij altijd een feestje. De Weense wals is voor mij heerlijk om lekker de sway erin te hebben en te zwieren over de vloer en de Engelse wals is een dans waarbij ik mezelf heerlijk in de muziek kan verliezen. Dansen is voor mij genieten. 

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het leukste aan lesgeven is te zien hoe alle cursisten groeien in het dansen. Het is fantastisch om het plezier en ook trots bij de leerlingen te zien als hetgeen wat ze leren ook lukt en dat ze het steeds makkelijker wegdansen. Het geeft mij een kick om met de mensen bezig te zijn en om met hun mijn plezier in het dansen te delen en ook door te geven.images/steven2.jpeg