Jessica van 't Hoff


Wie ben je?
Hoi, ik ben Jessica, eigenaresse van Jessica Dansen en fysiotherapeut (master geriatrie). Daarnaast moeder van 3 knullen.

Welke ervaring heb je?
Ik dans eigenlijk al van kleins af aan, begonnen met jazzbalet en het stijldansen op de voeten van mijn ouders. Op mijn 15e mocht ik assisteren bij mijn toenmalige docenten en al vrij snel zelfstandig lessen draaien. Toendertijd ben ik ook fanatiek met stijldanswedstrijden begonnen en tot 2015 heb ik dit gedaan. Daarnaast heb ik bijna alle dansstijlen wel eens uitgeprobeerd (van modern, salsa, zouk, buikdansen tot aan capoeira en hiphop).
In 2010 ben ik 'Jessica Dansen' begonnen voor een paar stijldansleerlingen bij een andere dansschool intern. 'Jessica Dansen' groeide al snel uit naar een echte dansschool. Vandaar de stap om in 2013 een eigen locatie te starten. In 2019 kregen we de mogelijkheid om een 2e zaal te starten. Ondertussen een heel bedrijf met verschillende stijlen en verschillende docenten, met elke keer weer nieuwe mogelijkheden om te verdiepen.

Waarom dans je?
Dansen is het mooiste wat er is. Even in je eigen wereldje zijn en alles eromheen vergeten. Iedere dans heeft zo zijn eigen emotie erin, dus altijd wel iets wat past. Daarnaast is dansen goed voor de conditie, kracht en hersenen.

Wat is je favoriete herinnering aan het dansen?
Dat zijn er zoveel...
Mijn eigen wedstrijden, het bedrijf starten en zien groeien, maar ook zeker hoe mijn leerlingen stap voor stap groeien.

Welke dansstijlen doe je?
Ik geef met name het stijldansen, privelessen, bruidsdansen en het rollatordansen.

Waarom dans je de stijl die je danst?
Ik vind het mooiste aan stijldansen dat je 10 verschillende stijlen van dansen hebt. Hierdoor heb je voor elke emotie er wat tussen zitten. Maar qua uitdaging vind ik andere dansstijlen leuk als erbij.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het plezier van de leerlingen. Bij de beginnerscursus dat ze van niets vrij snel echt kunnen dansen. En het gedetailleerde bij de topklassers. Lesgeven is het leukste wat je kan doen, een hobby, die is uitgegroeid tot iets veel groters...images/20181122_161516.jpg

images/afb13.jpg