Jan en Silvia Vermaas


Wie ben je?
Wij zijn Jan (68) en Silvia (60) Vermaas.
Jan is gepensioneerd Defensie ambtenaar en Silvia werkt nog bij de Rijksrecherche.
Jan is fanatiek voetballer en hardloper geweest, Silvia deed aan ritmische gymnastiek en aerobic en heeft jaren bij Pro Patria lesgegeven in deze disciplines.
We hebben elkaar leren kennen toen we allebei hardlooptrainers waren, daarnaast zijn we fanatiek racefietsers en dansers.

Welke ervaring heb je?
Een kleine dertig jaar geleden zijn we eerst gestart met clublessen (Kaptein) en uiteindelijk heeft dat geleid tot een paar jaar wedstrijddansen. Nu dansen we nog steeds een paar keer per week omdat we dat heel leuk vinden en hebben we nog wekelijks les. Daarnaast voelen we ons vooral dansambassadeurs, met als doel iedereen te enthousiasmeren om de vloer op te gaan om zo het dansen in de breedste zin te promoten.

Waarom dans je?
Dansen is bij uitstek een bewegingsvorm waar het fysieke, de muziek en de emotie samenkomen, en als dit gevoel je overkomt dan kun je zweven over de vloer! En op de meeste plekken waar wordt gedanst is het gezellig dus speelt het sociale aspect ook een rol.

Hoe ben je bij Jessica Dansen terecht gekomen?
Wij kennen Jessica van de dansschool waar we voorheen aan verbonden waren.

Wat is je favoriete herinnering aan het dansen?
Als we ‘favoriet’ even veranderen in ‘hilarisch’: de eerste wedstrijd die we dansten wonnen we!! We waren in onze klasse het enige paar wat deelnam…….

Welke dansstijlen doe je?
Wij dansen ballroom en latin en Argentijnse tango.

Waarom dans je de stijl die je danst?
Wij voelen ons als een vis in het water bij deze stijlen, soms kloppen dingen gewoon.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Wij willen mensen iets leren, dus laten nadenken èn laten bewegen, liefst met een grote glimlach erbij! Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen op muziek een ideale combi is! Dus de vloer op!!

Liefs Jan & Silvia


images/jan en sylvia.jpeg