Linda Castien


Wie ben je?
Ik ben Linda Castien van DaLau Dance en ik woon in Zandvoort.

Welke ervaring heb je?
Ik turn en dans zelf al van kleins af aan meerdere stijlen. En toen ik de leeftijd had om te assisteren ben ik dit ook gaan doen. En later ben ik ook gaan lesgeven in meerdere dansstijlen.
Nu ben ik het rolstoeldansen actief gaan aanbieden in Zoetermeer. Daar ben ik zelf alweer meer dan 10 jaar actief in en betrokken mee geraakt door mijn inmiddels overleden schoonzus. Daarna ga ik kijken of ook G-dansen aangeboden kan gaan worden. Binnen het kids dansen zijn er wellicht ook meerdere mogelijkheden die ik nog kan doorpakken. Ideeën zat nog op diverse gebieden!

Waarom dans je?
Omdat ik er zoveel plezier uit kan halen.

Hoe ben je bij Jessica Dansen terecht gekomen?
In 2019 zag ik een oproepje op facebook dat Jessica Dansen vrijwilligers zocht voor een dansmiddag met de Zonnebloem. Doordat ik ook actief ben binnen het dansen met rollatordansen, rolstoeldansen en zitdansen leek me dit erg leuk en ben ik erheen gegaan. Na deze middag kwam de sfeer op mij prettig over. Er was open contact, iedereen werd erbij betrokken en we hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen en iedereen was enthousiast. Dit maakte dat ik ook een keer ben komen vrijdansen. Dit heeft goed uitgepakt want ik ben gebleven.

Wat is je favoriete herinnering aan het dansen?
In 2020 heb ik voor het eerst een grootse activiteit georganiseerd voor het rolstoeldansen en het bloed kruipt waar het niet gaan kan want dit smaakt naar meer. Wat ik zeker ook bijzonder vind om te doen is het maken van shows. Ik heb daar zoveel mooie herinneringen aan. En wil daar zeker in de toekomst weer wat mee doen.

Welke dansstijlen doe je?
Rolstoeldansen, Rollatordansen, zitdansen, stijldansen, G-dansen en les aan kinderen 

Waarom dans je de stijl die je danst?
Waar ik veel plezier uit haal is showdans/formatiedansen, daar kan ik echt mijn eigen ik in kwijt. Maar zeker het stijldansen en ook streetdance en fundansjes blijven mijn favoriet. Daarnaast geef ik ook graag les aan kinderen en doe ik dat zowel op dansgebied als in peuter-kleutergym en turnen. 

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het is leuk om daar waar je zelf zoveel plezier in hebt over te brengen op anderen. Daardoor kan ik dit ook met al mijn energie doen, Iedereen kan dansen. Daar ligt zeker ook de leuke uitdaging, iedereen dansplezier laten beleven. Het haalbaar maken dat iedereen met een lach de dansles weer verlaat.