Laura van Hulst


Wie ben je?
Mijn naam is Laura Neuteboom-van Hulst

Welke ervaringen heb je?
Ik ben begonnen met dansen toen ik een jaar of 14 was. Door een toenmalig vriendin ben ik meegegaan naar Kaptein Zoetermeer en begon ik met lessen in stijldansen. Dit heb ik gedaan tot mijn 18e. Vervolgens ben ik gestopt vanwege mijn studie. In de tussentijd ben ik gaan sporten bij Fitnessdome in de Silverdome. Hier heb ik onder andere zumbalessen 2x keer in de week gevolgd. Uiteindelijk ben ik 4 jaar later door mijn schoonzus weer gestart bij Jessica dansen en ben ik sindsdien ben ik er nog steeds.

Waarom dans je?
Ik ben er eigenlijk ingerold en is het dansen nu een onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb er plezier in en zonder dat je het door hebt, ben je bezig met je conditie, krachttraining en uithoudingsvermogen.

Hoe ben je bij Jessica dansen gekomen?
Via mijn schoonzus. Jessica was de fysio van mijn schoonvader. Zij vertelde hem dat ze vrouwen te kort had en vroeg of mijn schoonzus interesse had om te komen dansen. Mijn schoonzus had interesse, maar wilde niet alleen. Ze vroeg mij mee te gaan en zodoende ben ik er nog steeds.

Wat is je favoriete herinnering aan het dansen?
De eerste keer demo dat ik heb gedanst.

Welke dansstijlen doe je?
De 10 dansen binnen het stijldansen, zumba (latin moves) doe ik binnen Jessica dansen. Maar ik kan ook Argentijnse tango, salsa en bachata.

Waarom doe je de stijl die je danst?
Door de jaren heen ben ik erin gerold en doe ik deze dansen. Maar het leukste is de afwisseling.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik hou van gezelligheid, maar ook van andere iets aanleren. Ik neem hier graag mijn tijd voor. Het plezier dat de persoon dan krijgt, geeft mij voldoening.