Joran ten Kroode


Wie ben je?
Mijn naam is Joran, ik woon in Den Haag. Ik ben professioneel zanger en dans is mijn tweede passie!

Welke ervaring heb je?
Ik dans inmiddels al 10 jaar Argentijnse Tango en geef 7 jaar les, waarvan twee met Louise. Ik heb 8 jaar ervaring in stijldansen en samen met mijn partner Gaby doe ik mee aan nationale wedstrijden in de Debutanten 2.

Waarom dans je?
Ik dans omdat bewegen op de muziek ontzettend bevrijdend is. Je kunt veel van je gevoel en persoonlijkheid kwijt in je passen, zeker bij een dans als de Argentijnse Tango. Het is ook een geweldige manier om connecties te maken met anderen.

Hoe ben je bij Jessica Dansen terecht gekomen?
Jessica en ik gaven jaren terug beide een dansworkshop op het Alfrink College. Ze vroeg me les te komen geven en sindsdien heb ik me verbonden aan Jessica Dansen. Voor ik het wist was ik ook fanatiek aan het stijldansen!

Wat is je favoriete herinnering aan het dansen?
Ik heb verscheidene demonstraties mogen dansen de afgelopen jaren, maar het mooiste was dansen voor een operette gezelschap in het Stadstheater. De Weense Wals in zo'n prachtige setting was toch echt een pareltje!

Welke dansstijlen doe je?
Ik geef les in Argentijnse Tango en assisteer nu en dan bij het Stijldansen. In mijn vrije tijd dans ik graag nog eens salsa.

Waarom dans je de stijl die je danst? 
Argentijnse Tango is de ultieme connectie dans. Je doet je best om elkaar aan te voelen en samen over de vloer te gaan. Zo kun je als het ware een gesprek voeren, waar ook humor aan te pas komt! Verder straalt de dans elegantie en intensiteit uit, dat is natuurlijk prachtig!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het is heerlijk andere dansers beter te zien worden en te genieten van hun vooruitgang. Je kunt iemand even een andere wereld in laten stappen, waar hun verborgen kwaliteiten tot uiting komen. Maar uiteindelijk gaat het om samen plezier maken en genieten van de muziek!