George Onderdijk


Wie ben je?
Ik ben George en ben 1 van de docenten bij Jessica Dansen.

Welke ervaring heb je?
In 2009 ben ik samen met Veronique begonnen met dansen bij 4 happy feet in Enschede. Hier zijn we in aanraking gekomen met wedstrijddansen via de Studentendanstoernooien (ETDS en NTDS). Daarna redelijk snel begonnen met het volgen van privelessen naast de clublessen en zo ook begonnen met wedstrijden bij de NADB en de WDC. Momenteel dansen we in de Masterclass 30+ bij de NDO, geven we al geruime tijd les en hebben ook al meerdere workshops en demo's gegeven.

Waarom dans je?
Dansen is ontspanning en inspanning tegelijkertijd. Ik houd ervan om met sport bezig te zijn en in dansen gebruik je alle spieren in je lichaam. Daarnaast geeft de spanning op een wedstrijd een extra dimensie aan het dansen.

Hoe ben je bij Jessica terecht gekomen?
Nadat Veronique en ik verhuisd waren naar Capelle a/d Ijssel zochten we naar een locatie waar we konden trainen. Deze hebben we gevonden bij Jessica en sindsdien zijn we niet meer weggegaan.

Wat is je favoriete herinnering aan dansen?
Dat zijn er meerdere. Het moment van promotie naar de kledingklasse was heel speciaal, omdat je hier heel hard voor werkt en als het dan uiteindelijk lukt is dat een heel fijn gevoel. Daardoor konden we ook naar het WK in Parijs (Disneyland), waar de atmosfeer en het dansen zo overweldigend zijn dat het mij altijd bij zal blijven. Tot slot hebben wij ontzettend veel vrienden overgehouden aan dansen, waardoor de wedstrijden altijd veel meer waren dan alleen maar een wedstrijd, het was altijd een uitje met vrienden.

Welke dansstijlen doe je?
Standaard. Punt. Nee geintje, maar voor wedstrijden klopt het. Daarnaast dansen we af en toe ook Latin.

Waarom dans je de stijl die je danst?
Standaard geeft mij de meeste voldoening en ik houd van de klassieke elegante uitstraling die het met zich mee brengt.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik vind het altijd leuk om mensen nieuwe dingen te leren, zo ook in het dansen. Het mooiste is het moment dat je iets uitlegt en je ziet dat de ander begrijpt wat je bedoelt en het dan in praktijk brengt. Tevens is het fijn om te zien dat er anderen zijn die mijn passie delen en gebruik willen maken van de kennis die ik in huis heb.


images/george en veronique.jpg