Veronique Wendt


Wie ben je?
Ik ben Veronique en te herkennen aan mijn lange zwarte ballroom-trainingsjurk ;)

Welke ervaring heb je?
Ik dans sinds 2009 en ben ooit begonnen bij de stijldansverenging "4 happy feet" in Enschede op de Universiteit Twente. Ik dans samen met mijn partner George en we hebben samen al heel wat danservaring opgedaan. We zijn ooit begonnen bij de debutanten van de NADB en de WDC bond en hebben ons daar omhoog gedanst tot in de kledingklasse. Nu dansen we bij de Nederlandse Dansorganisatie (NDO) in de Masterclass 30+ klasse.

Waarom dans je?
Dansen is voor mij mijn uitlaatklep en geeft me rust in mijn hoofd omdat ik dan met andere dingen bezig ben. Ik heb zelf een erg drukke baan en vindt het daarom fijn, als ik door het dansen even aan iets anders kan denken.

Hoe ben je bij Jessica terecht gekomen?
Toen George en ik na onze studie in Enschede naar "het Westen" zijn verhuisd, zochten we een nieuwe trainingslocatie. We hebben toen Jessica Dansen gevonden en na een paar vrijdansavonden meteen een goede klik. Inmiddels lopen we alweer bijna 5 jaar rond bij Jessica Dansen en voelen we ons daar erg op ons gemak.

Wat is je favoriete herinnering aan dansen?
Het WK in Disneyland Parijs waar we aan mee hebben gedaan! Dit was toch wel de mooiste wedstrijd die we ooit mee hebben gedaan. We hebben hier zelf naast de Wereldkampioen gedanst en zelfs een crossje gescoord! De hele sfeer op die locatie was echt adembenemend en het niveau van de dansers was echt niet te geloven hoog.

Welke dansstijlen doe je?
Ik dans Standard Ballroom en vind Engelse Wals en Slowfox het mooiste.

Waarom dans je de stijl die je danst?
De Ballroom Standard is een klassieke stijl waar ik erg van houdt. De combinatie van de muziek, met de kleding en de bewegingen maakt het voor mij de mooiste dansstijl. :)

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het leukste aan lesgeven vind ik het enthousiast maken van de leerlingen en het aanleren van techniek! Ik houd ervan om mijn kennis door te geven aan anderen en dan te zien hoe paren hier iets mee doen en beter worden.


images/george en veronique.jpg